Hlavní obsah

Šílený Joe a blbá Mika. Trump opět urážel moderátory

Americký prezident Donald Trump se opět pustil do verbálních urážek dvojice amerických moderátorů, kteří jej tento týden kritizovali v pořadu televize MSNBC. Trump v sobotu na Twitteru kromě několika dehonestujících přirovnání přišel s ničím nepodloženým tvrzením, že jejich mediální firma jimi manipuluje proti němu. Prezident kvůli svým výpadům čelí sílící kritice i ze strany těch médií, která jsou mu obvykle nakloněna.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Americký prezident Donald Trump

Článek

Spor s profesními a životními partnery Mikou Brzezinskou a Joe Scarboroughem začal poté, co se Trump ve čtvrtek neovládl a zareagoval na kritická slova z jejich pořadu Morning Joe. Od té doby plní americká média řada prohlášení z obou stran.

Zatímco moderátorská dvojice Trumpa obvinila, že se ji snažil zastrašovat hrozbou otištění nactiutrhačného článku v bulvárním listu National Enquirer vydávaném jeho přítelem, šéf Bílého domu v sobotu kontroval dalším časně ranním tweetem.

"Šílený Joe Scarborough a Mika blbá jako tágo nejsou špatní lidé, ale jejich málo sledovaný pořad ovládají jejich šéfové z NBC," napsal Trump, který o pár dní předtím o Brzezinské přes Twitter sdělil světu, že při jejich setkání "ošklivě krvácela z faceliftu". [celá zpráva]

Vedení televize jeho výrok ponechalo bez komentáře a zatím se neozval ani nikdo z moderátorské dvojice.

Trump během loňské prezidentské kampaně neblaze proslul řadou urážlivých výroků o svých politických konkurentech, ženách či přistěhovalcích, řada Američanů však doufala, že po vstupu do Bílého domu z respektu k prezidentskému úřadu používání vulgarismů omezí.

Současná vlna tweetů však přiměla k negativní reakci například i tradičně vstřícně naladěnou televizi Fox News, která tento týden přerušila vysílání brífinku z Bílého domu a zařadila velmi kritický rozhovor s Trumpovým poradcem na téma jeho urážlivých výroků.

Další z médií vlastněných Trumpovým spojencem Rupertem Murdochem, deník The New York Post, reagoval na prezidentovu twitterovou smršť trojslovným komentářem. "Přestaňte. Prostě přestaňte."

Reklama

Výběr článků

Načítám