Hlavní obsah

Američan byl na útěku z vězení 32 let. Chytili ho, když navštívil matku

Little Rock

Dvaatřicet let se uprchlému vězni Stevenu Dishmanovi z Arkansasu dařilo unikat spravedlnosti, než takříkajíc spadla klec. Dopadli ho, když se vydal navštívit svou matku. Informovala o tom agentura AP.

Foto: Vojtěch Pospíšil, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Dishman byl odsouzen k sedmi letům žaláře za loupež, 28. května roku 1985 ale uprchl a od té doby se ukrýval neznámo kde.

Svou matku nyní šedesátiletý trestanec poprvé kontaktoval už koncem roku 1985 a od té doby ji v domě ve Springdale na severozápadě Arkansasu pravidelně navštěvoval.

Steven Dishman v roce 1984 po zatčení a nyní

Matka Shirley Jonesová, jejíž věk agentura AP neuvádí, tvrdí, že její syn není nebezpečný. Je prý naopak „dobrým a velmi kreativním člověkem“.

Policistům dal tip na dopadení Dishmana informátor, samotné zatčení proběhlo bez problémů. Muž, který se nikdy neoženil a nemá ani děti, odpor nekladl.

Kdyby Steven Dishman v roce 1985 neuprchl, svůj trest mohl mít dávnou za sebou. Za dobré chování by se teoreticky mohl dostat na svobodu už v roce 1987. Celý trest by mu vypršel v roce 1991. Nyní se bude muset za mříže vrátit. Na jak dlouho, zatím není jasné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám