Hlavní obsah

Vrah ve Virginii umlátil tyčí sedmnáctiletou muslimskou dívku

– Richmond

Policisté v Restonu ve Virginii našli ostatky sedmnáctileté muslimské dívky, která v noci na neděli zmizela krátce poté, co opustila mešitu. Nabru Hassanenovou pachatel ubil k smrti. V souvislosti s její vraždou strážci zákona zatkli dvaadvacetiletého Darwina Martineze. Jako možný motiv uvádějí zločin z nenávisti. Informoval o tom deník The Washington Post.

Foto: Vojtěch Pospíšil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Přišla jsem o svou dceru, hlavní zdroj mé radosti,“ řekla stručně americkým médiím matka zavražděné dívky Sawsan Gazzarová.

Nabra Hassanenová šla v noci na neděli se skupinou čtyř nebo pěti náctiletých dívek po ulici z mešity a koupila si na ulici poslední jídlo před úsvitem, od něhož muslimové během probíhajícího postního měsíce ramadánu drží celodenní půst.

Na křižovatce napadl skupinu dívek muž, jenž vystoupil z auta. Dívky se rozutekly a sešly se opět v mešitě. Jedna z nich ale chyběla. Byla to právě Nabra, kterou policisté později našli mrtvou. Podle matky ji vrah ubil železnou tyčí. Stanice BBC ale s odkazem na výpovědi dívek píše o tom, že  útočník měl baseballovou pálku.

Policisté Martineze zastavili v autě, protože se při jízdě choval podivně. Shromáždili prý také další důkazy, blíže se ale k případu prozatím nechtěli vyjadřovat.

Pokud se ukáže, že šlo skutečně o zločin z nenávisti namířený proti muslimům, půjde už o třetí podobný případ z poslední doby. Minulý měsíc v Portlandu vrah ubodal dva muže, kteří se zastali obtěžovaných muslimských dívek, a v noci na pondělí v Londýně najel útočník v autě do davu muslimských věřících, kteří po nočních modlitbách opouštěli mešitu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám