Hlavní obsah

Co je to covfefe? Svět se směje Trumpovu nočnímu tweetu

Washington

Uživatelé sociálních sítích si lámou hlavu nad tím, co chtěl americký prezident Donald Trump světu vlastně sdělit, když v noci na středu na Twitter napsal: „Navzdory neustálému negativnímu mediálnímu covfefe.” Patrně měl na mysli slovo „coverage“, tedy pokrytí. Věta však nepokračovala dál.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Americký prezident Donald Trump

Článek

Fakt, že se zřejmě jedná o překlep, lidem nebrání, aby začali plnit sociální sítě nejrůznějšími humornými teoriemi.

„Je to akronym, tajná zpráva nebo jen překlep?“ ptá se například agentura AFP. Na Twitteru se mezitím šíří možné odpovědi, které uživatelé hojně označují klíčovým slovem #covfefe.

Trump už tweet smazal, uživatelé si jej ale uložili.

Jeden z uživatelů je například toho názoru, že covfefe by mohlo znamenat „rezignuji“ v ruštině.

Další uživatel byl zase zvědavý, jak bude druhý den Trumpův tweet vysvětlovat jeho mluvčí. „Covfefe je slovo. Tečka,“ měl by podle něj oznámit.

Regentovo středisko pro anglický jazyk v Londýně vydalo prohlášení, že může existenci slova covfefe vyloučit. „Všechny naše studenty angličtiny můžeme ujistit, že slovo covfefe neexistuje. Prozatím,“ napsalo středisko.

Uživatel chir@g už přišel i s definicí nového slova. „Mlhavý pocit, kdy nemůžete uvěřit, že je politický vůdce tak hloupý. Kombinace strachu, studu a nevíry,“ napsal.

Americký prezident tweetuje často a mnohdy tím jitří emoce. Vyjadřuje se prakticky ke všemu – od Arnolda Schwarzeneggera až k obchodnímu saldu Spolkové republiky Německo.

Když si šéf Bílého domu všiml, jakou pozornost jeho noční tweet vyvolal, vzkázal uživatelům, aby si užili pátrání po jeho významu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám