Hlavní obsah

Muž s maketou pistole chtěl vyprovokovat policisty na letišti v Orlandu, aby ho zabili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Orlando
Aktualizováno

Přes tři hodiny ohrožoval provoz mezinárodního letiště v Orlandu na Floridě ozbrojený muž. Úřady kvůli němu uzavřely jeden z terminálů a všechny příjezdové cesty k letišti. Policisté jej po dlouhém vyjednávání zadrželi. Ukázalo se, že měl maketu zbraně. Zřejmě chtěl vyvolat incident, aby ho policisté zastřelili a on jejich rukou mohl spáchat sebevraždu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: K letišti v Orlandu se sjeli záchranáři a policistéVideo: Reuters

 
Článek

„Podezřelý mířil zbraní na na policisty a říkal - zastřelte mě, zastřelte mě,” uvedl šéf místní policie John Mina. Muž podle něj ohrožoval své okolí pistolí poblíž přepážek autopůjčoven.

Policie nechala uzavřít celý terminál a cestující se schovávali ve všech zákoutích letištní haly. Když se oblast podařilo stovkám policistů vyklidit, policisté se jej snažili přesvědčit, aby se vzdal. To se jim po třech hodinách podařilo.

„Nebyl spěch. Věděli, že má duševní krizi,” uvedl Mina. Šestadvacetiletý Michael Wayne Pettigrew, který tvrdil, že sloužil u námořní pěchoty, skončil ve vazbě a čeká ho psychiatrické vyšetření. Po zadržení se ukázalo, že v ruce neměl skutečnou zbraň, uvedl list The Washington Post.

Podle policie se pokusil o sebevraždu. Chtěl, aby ho strážci zákona zastřelili.

Na Floridě došlo letos již k výrazně tragičtějšímu letištnímu incidentu, když v lednu na letišti ve Fort Lauderdale zastřelil muž původem z Aljašky pět lidí u výdeje zavazadel. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám