Hlavní obsah

Další tři oběti protestů ve Venezuele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Caracas

Patnáctiletý mladík se v úterý stal jednou z nejmladších obětí protivládních protestů ve Venezuele, které tvrdě potlačuje armáda a policie. Jen v úterý zemřeli na následky střelných zranění při demonstracích tři lidé.

Foto: Marco Bello, Reuters

Vůdce venezuelské opozice Henrique Capriles s svými příznivci při blokádě bulváru v Caracasu.

Článek

Patnáctiletý mladík zemřel při protestech ve městě Sabaneta v západovenezuelském státě Táchira poté, co na něj podle vyjádření jeho rodiny vystřelil jeden z vojáků.

Právě Táchira u hranic s Kolumbií se v posledních dnech stala po Caracasu dalším z hlavních center protestů. Prezident Nicolás Maduro proto ve středu rozhodl, že do tohoto státu vyšle 2500 vojáků, kteří budou zasahovat při demonstracích.

Desetitisíce lidí vyrážejí takřka každý den do ulic vyjádřit nesouhlas s Madurovou politikou, na což armáda a policejní těžkooděnci reagují tvrdými zásahy.

Demonstranti požadují konec vlády prezidenta Nicoláse Madura, jenž se snaží obcházet parlament ovládaný opozicí. Socialistickou vládu viní z hluboké ekonomické krize, kvůli níž se lidé v zemi potýkají s nedostatkem základních potravin i léků a rekordním růstem cen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám