Hlavní obsah

Školní policie v Dallasu čelí obvinění, že zbila a spoutala sedmiletého chlapce

Dallas

Policie na základní škole v Dallasu čelí obvinění, že spoutala a zbila obuškem sedmiletého hocha s poruchou pozornosti. Podle CNN to tvrdí chlapcova matka s tím, že se její syn provinil jen tím, že mlátil hlavou o zeď. Na internetu se objevil i snímek školáka v poutech.

Foto: Carlo Allegri, Reuters

Policie v Dallasu. Ilustrační foto

Článek

Matka chlapce Apris Odisová řekla novinářům, že její syn Yosio Lopez trpí syndromem ADHD, tedy poruchou pozornosti s hyperaktivitou a prudkými změnami nálad. Potřebuje proto zvláštní péči.

Snímek hocha s pouty na rukou

Sedmiletý Yosio se matce Apris Odisové svěřil, že ho strážce zákona přimáčkl k lavici a spoutal mu ruce za zády. Ředitelka školy mu ke stolu přimáčkla loktem krk. Poté personál školy nechal chlapce převézt do ústavu pro duševně choré, aniž by k tomu měl povolení matky. Ta za ním navíc dva dny nebyla puštěna, napsala na svém serveru CNN.

Stopy po obušku a paralyzéru

Když se matka k chlapci dostala, nafotila podlitiny na jeho nohách, které jsou podle ní od obušku, kterým měla ochranka školy chlapce udeřit. Hoch měl navíc na těle i stopy po zásahu elektrickým paralyzérem.

Škola se k případu s odkazem na ochranu soukromí školáka nechtěla konkrétně vyjadřovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám