Hlavní obsah

Trumpa by po sto dnech v úřadu znovu volilo 96 procent jeho voličů

Washington

V sobotu 29. dubna uplyne prvních sto dní vlády amerického prezidenta Donalda Trumpa. A z výzkumu, který si nechala vypracovat stanice ABC News, plyne, že své voliče zatím nezklamal. Na 96 procent z těch, kteří byli v rámci výzkumu osloveni, odpovědělo, že by ho volili znovu.

Foto: Reuters

Americký prezident Donald Trump během projevu v americkém Kongresu

Článek

Každá mince má ale dvě strany. Z výzkumu americké televize vyplynulo také to, že nynější šéf Bílého domu má nejnižší podporu veřejnosti od roku 1945.

Spokojenost s dosavadním vládnutím Donalda Trumpa vyjádřilo 42 procent respondentů. Negativně jeho kroky hodnotí 53 procent oslovených Američanů a zbytek si zatím jasný názor neutvořil.

Pro srovnání: s počínáním Baracka Obamy bylo po sto dnech jeho úřadování v Bílém domě spokojeno 69 procent Američanů, naopak negativně jeho vládu hodnotilo 26 procent oslovených občanů.

Zdaleka nejlépe jsou Američané spokojeni s Trumpovými snahami udržet výrobu a firmy vůbec na území Spojených států. Naopak nejhůře obyvatelé USA snášejí prezidentovu údajnou zbrklost a neznalost problémů obyčejných Američanů.

Pokud jde o plnění předvolebních slibů, jako například tvorbu nových pracovních míst či přístup k Severní Koreji, jsou Američané názorově rozděleni zhruba napůl, ukázal průzkum stanice ABC News.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám