Hlavní obsah

V USA odsoudili muže, který kvůli pojistce zavraždil ročního syna

Washington

Americký soud ve čtvrtek uložil doživotní trest muži, který byl usvědčen, že zavraždil svého ročního syna, aby získal více než 500 000 dolarů (cca 12,5 miliónu Kč) z životního pojištění. Prokuratura souhlasila s tím, že nebude pro Joaquina Shadowa Ramse požadovat trest smrti výměnou za to, že se obžalovaný vzdá svého práva na řízení před porotou.

Foto: City of Manassas Police

Joaquin Shadow Rams

Článek

Ramse a jeho nejbližší v minulosti provázely tragické události. Jeho bývalá přítelkyně byla zastřelena v roce 2003, jeho matka v roce 2008 a syn Prince McLeod Rams o čtyři roky později.

„Buď je to nejnešťastnější mizera na této planetě, nebo je to vrah,” řekla tehdy matka dítěte Hera McLeodová, která svého někdejšího snoubence opustila dva týdny po narození Prince.

Státní žalobci nevěří příběhu o nešťastném muži a nyní se domnívají, že Rams je zodpovědný za všechna tři úmrtí. Souzen však byl jen za smrt syna. Rams trval na své nevině a tvrdil, že dítě zemřelo na horečnatý záchvat během jeho čtvrté povolené návštěvy u syna.

Na Ramsovu bývalou přítelkyni, matku i syna se vztahovala životní pojistka. Po úmrtí matky skutečně inkasoval více než 150 000 dolarů. Syna se podle obžaloby rozhodl zabít v době, kdy mu vyplacená pojistná částka začala docházet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám