Hlavní obsah

Policista v Sacramentu brutálně zmlátil černocha, který špatně přecházel silnici

Novinky, zkr
Sacramento

Policie v kalifornském Sacramentu začala v úterý prošetřovat další případ nahlášené policejní brutality. Jeden z jejích mužů tvrdě srazil k zemi a zbil neozbrojeného černošského mladíka, který přecházel vozovku v místě, kde se to nesmí, informovala agentura Reuters.

Policista srazil k zemi černocha, který špatně přecházel silniciVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Policista zastavil 24letého Nandiho Caina v okamžiku, kdy se mladík vracel z práce domů, a obvinil ho z neukázněného přecházení silnice. Po krátké slovní roztržce prý začal chodec počínání muže zákona zpochybňovat. Policista následně Caina povalil na zem a začal ho bít.

„Myslel jsem, že budu dalším Trayvonem Martinem,“ poznamenal Cain s odkazem na případ zastřeleného neozbrojeného černošského mladíka kalifornským policistou, který v roce 2012 rozpoutal masové demonstrace proti policejnímu násilí po celých USA.

Sundával si bundu

Tvrdost útoku potvrdila i svědkyně Naomi Montaieová, která celou roztržku natočila: „Mohl ho zabít.“

Policie však tvrdí, že se Cain choval agresivně. „Obrátil se k policistovi, začal si sundávat bundu a vypadalo to, že ho chce vyzvat k souboji,“ prohlásil policejní mluvčí Bryce Heinlein.

Na místo pak přijely další posily a mladíka zadržely. Obvinění z odporu při zatýkání bylo ale nakonec staženo a Cain se vrátil domů. Než se případ vyšetří, bude policista dočasně postaven mimo službu.

Reklama

Výběr článků

Načítám