Hlavní obsah

Ivanka Trumpová dostane vlastní pracovnu v Bílém domě

Washington

Dcera amerického prezidenta Donalda Trumpa Ivanka dostane vlastní pracovnu v západním křídle Bílého domu. Oznámil to její právní zástupce a poradce pro otázky etiky Jamie Gorelick, informovala agentura Reuters. Nejstarší Trumpova dcera nebude mít ale žádnou oficiální funkci ve vládě svého otce.

Foto: Jim_bourg, Reuters

Ivanka Trumpová

Článek

Pětatřicetiletá Ivanka Trumpová, kterou má současný americký prezident se svou první manželkou Ivanou původem z Československa, bude mít podle Gorelicka přístup i k utajovaným informacím. K dispozici dostane také vládní komunikační přístroje. Nebude mít ale žádnou oficiální funkci a pobírat nebude za svou práci ani mzdu. Podle právního zástupce se přesto bude držet všech etických pravidel platných pro členy prezidentovy administrativy.

Po boku Donalda Trumpa se Ivanka objevuje při řadě oficiálních i neoficiálních příležitostí. Naposledy se účastnila například jednání Trumpa s německou kancléřkou Angelou Merkelovou a podnikateli.

Související téma:

Foto: Brendan McDermid, Reuters

Donald Trump

Po boku nového amerického prezidenta se často objevuje také Ivančin manžel Jared Kushner, který v Bílém domě zastává funkci poradce. Věnovat by se měl mimo jiné otázkám Blízkého východu.

Reklama

Související témata:

Související články

Trumpovým vrchním poradcem má být jeho zeť

Zeť budoucího prezidenta Donalda Trumpa Jared Kushner bude tento týden oficiálně jmenován vrchním poradcem Bílého domu. Oznámil to v pondělí list The New York...

Výběr článků

Načítám