Hlavní obsah

Muž v Bronxu ukradl sanitku a přejel s ní její řidičku

New York

Při výkonu služby zemřela ve čtvrtek řidička newyorské záchranné služby. Její sanitky se zmocnil 25letý José Gonzales, který ženu následně vozem přejel. Druhá zdravotnice, která byla při únosu v sanitce, utrpěla zranění.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kriminálník ukradl v New Yorku sanitku a přejel s ní zdravotnici, ta zemřela Video: Reuters

 
Článek

Čtyřiačtyřicetiletá matka pěti dětí Yadira Arroyová podlehla těžkým zraněním v nemocnici, 31letá zdravotnice Monique Williamsová utrpěla lehčí zranění.

Obě ženy ve čtvrtek večer spěchaly k těhotné ženě, když kolem 19. hodiny zjistily, že se na zadním nárazníku jejich auta veze muž. Ten náhle seskočil a pokusil se ukrást jednadvacetiletému chodci batoh. Sanitka zastavila a řidička se snažila zjistit, co se děje a zda někdo nepotřebuje pomoc. Gonzales šel pryč, ale naráz se otočil a vrátil se k sanitce, nastoupil do ní a usedl za volant.

Druhá zdravotnice s ním zápasila, ale Gonzales se rozjel, začal couvat a přitom srazil Arroyovou. „Couval prudce. Skončila pod koly, vlekl ji a přejel ji,“ uvedl komisař newyorské hasičské služby Daniel Nigro.

Sanitka při couvání narazila do zeleného taxíku a pak se rozjela dopředu. S pootevřenými dveřmi na straně řidiče jela dál, Arroyovou vlekla asi pět metrů. Žena pak zůstala ležet v bezvědomí uprostřed silnice.

Pak sanitka zatočila na Watsonovu avenue, najela na chodník a narazila do zaparkovaného vozu. Celkem sanitka nabourala pět vozidel.

Mluvil sám se sebou

Gonzalese, který má sáhodlouhý trestní rejstřík, zadržel řidič newyorského dopravního podniku s pomocí člena Dobrých samaritánů. „Byl zmatený a mluvil sám se sebou,“ uvedl policejní zdroj o zadrženém, který byl pod vlivem drog, je stíhán za vraždu, krádež a řízení vozidla pod vlivem narkotik.

Zraněná druhá zdravotnice Williamsová se ke Gonzalesovi vrhla a pokusila se ho kopnout, přičemž hystericky křičela: „Moje kolegyně, moje kolegyně.“

Arroyová se stala už osmou zaměstnankyní newyorské záchranky, která zahynula při výkonu služby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám