Hlavní obsah

Na obytný dům v Kalifornii se zřítilo malé letadlo, tragédii zachytila kamera

Los Angeles
Aktualizováno

Při leteckém neštěstí v Kalifornii zemřeli v úterý ráno středoevropského času tři lidé a další dva jsou v kritickém stavu. Malý dopravní letoun Cesna 310 se zřítil krátce po startu na obytný dům v Riverside necelý kilometr severovýchodně od místního letiště. Původně média referovala o čtyřech mrtvých.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bezpečnostní kamera natočila pád letadla v KaliforniiVideo: Reuters

 
Článek

„Všechny oběti byly na palubě letadla,“ řekl televizi NBC Michael Moore z úřadu pro dohled nad letovým provozem.

Cesna 310 byla na cestě do San Jose, uletěla ale jen asi 800 metrů. Příčina neštěstí zatím není známa. Nejméně jedna cestující, náctiletá dívka, nehodu přežila. Náraz ji vymrštil z letounu a lékaři ji z drobnými poraněními ošetřují v místní nemocnici.

Foto: Watchara Phomicinda, ČTK/AP

Místo neštěstí

K tragédii došlo krátce před 17:00 místního času (úterý 2:00 SEČ) necelý kilometr od letiště, z něhož se dva dospělí a tři dospívající děti vraceli domů do San Jose po návštěvě Anaheimu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Kalifornii spadlo letadlo do obytné zónyVideo: Reuters

Podle šéfa místních hasičů Michaela Moorea se podařilo zachránit jednu z dívek z letadla, která pád přežila pouze s lehčími zraněními. Jeden z místních obyvatel byl převezen do nemocnice v kritickém stavu. Podrobnosti o čtyřech mrtvých dosud nebyly zveřejněny. Pohřešováno je pět lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám