Hlavní obsah

V New Orleansu najel muž do davu lidí, dvě desítky zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New Orleans
Aktualizováno

Pouhých pár hodin poté, co v Německu najel řidič do skupiny lidí, se to samé stalo v americkém New Orleans. Při masopustním průvodu tam najel muž s autem také do davu lidí. Televize CNN informovala, že zraněných je nejméně 21, z toho pět osob je zraněno vážně.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Útok pickupem v New OrleansVideo: AP

 
Článek

Podle místní policie není nikdo ze zraněných v ohrožení života. Policie uvedla, že zadržela jednoho podezřelého a že zřejmě nešlo o teroristický čin.

Incident se stal v sobotu večer místního času (asi dvě hodiny po půlnoci SEČ) v centru města. Televize CNN uvedla, že muž s pickupem nejprve narazil do dvou aut a poté do davu diváků, kteří přihlíželi masopustnímu průvodu. Podle svědků byl muž pod vlivem alkoholu, nebo drog.

Foto: Chris Granger, ČTK/AP

Záchranáři byli v plné pohotovosti.

Foto: Matthew Hinton, ČTK/AP

Takto skončilo jedno z aut, do kterého narazil útočník pickupem.

Podobný incident se stal v sobotu odpoledne v německém Heidelbergu, kde pětatřicetiletý muž najel s osobním autem do skupiny lidí na chodníku a tři osoby zranil. Třiasedmdesátiletý Němec svým těžkým zraněním v nemocnici podlehl. Podle policie šlo o čin psychicky narušeného člověka.

Jednoho mrtvého a dva zraněné si v sobotu vyžádal také útok v německém městě Heidelberg. Řidič tam najel okolo 16:00 do lidí patrně ve vypůjčeném autě na Bismarckově náměstí, jednom z největších ve městě. [celá zpráva]

Foto: Chris Granger, ČTK/AP

Policie na místě neštěstí

Foto: Scott Threlkeld, ČTK/AP

Na místě zůstaly dvě desítky zraněných.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám