Hlavní obsah

Kalifornii zasáhla silná bouře. Vichr porážel elektrické vedení, 300 letů zrušili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než 300 letů bylo zrušeno či zpožděno na mezinárodním letišti v Los Angeles v důsledku silné bouře, která v pátek místního času zasáhla jižní a centrální část státu Kalifornie. Vichr doprovázený mohutnými lijáky porážel stromy a sloupy elektrického vedení, stovky lidí dostaly výzvu k evakuaci. Informovala o tom v sobotu agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bouře a záplavy v KaliforniiVideo: AP

 
Článek

Hasiči v Los Angeles oznámili, že jednoho člověka zabil elektrický proud, když padající strom shodil elektrické dráty na jeho auto. Pětapadesátiletý muž se zřejmě drátů dotkl.

Vichr, který na některých místech dosahoval v nárazech 140 kilometrů v hodině, pokácel již stovky stromů a desítky sloupů elektrického vedení.

Meteorologický snímek západního pobřeží

Doporučení k evakuaci dostali obyvatelé stovek domovů ve městě Duarte východně od Los Angeles a v částech Camarillo Springs. Důvodem jsou obavy ze sesuvů půdy a bleskových záplav.

Foto: David Royal, ČTK/AP

Stržené elektrické vedení v kalifornském Salinas

Desítky zrušených či odložených letů hlásí rovněž letiště v San Francisku a na dalších místech v Kalifornii. Záplavy si vynutily uzavření některých úseků silnic a dálnic.

Záplavy v Severním Hollywoodu

Foto: David Royal, ČTK/AP

Auta v záplavě na křižovatce North a South Main Street v kalifornském Salinas

"Tato bouře se pravděpodobně stane nejsilnější bouří v jižní Kalifornii za posledních šest let, a možná dokonce nejsilnější od prosince 2004 či dokonce od ledna 1995," uvedli podle zpravodajského serveru BBC News meteorologové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám