Hlavní obsah

Trump ohlásil nový migrační dekret a odmítl nekalé spojení s Rusy

Washington

Americký prezident Donald Trump na čtvrteční tiskové konferenci oznámil přípravu nového migračního dekretu a ostře se ohradil proti nařčením, že by jeho volební tým či on sám byl během kampaně před prezidentskými volbami ve spojení s Ruskem.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Prezident Donald Trump

Článek

Zprávy médií, že jeho volební poradci udržovali kontakty s Rusy, označil prezident za lži. Rovněž odmítl spekulace, že by svého nyní již bývalého bezpečnostního poradce Michaela Flynna požádal, aby ještě před prezidentskou inaugurací jednal s ruským velvyslanectvím o amerických sankcích proti Rusku.

Na dotazy novinářů, zda si ho ruský prezident Vladimir Putin netestuje, odvětil, že si to nemyslí. Nový šéf Bílého domu prohlásil, že chce mít s Moskvou dobré vztahy.

Na nadcházející týden Trump ohlásil podpis nového migračního dekretu, kterým nahradí původní a nyní soudem zablokované exekutivní nařízení o zákazu vstupu obyvatelů sedmi převážně muslimských zemí do Spojených států a o zastavení amerických azylových programů.

Prezident připravuje reformu systému zdravotního pojištění, který zavedl jeho předchůdce Barack Obama. Změny chce představit nejpozději do poloviny března.

Trump rovněž prohlásil, že po předchozí administrativě Baracka Obamy zdědil jen samý nepořádek, se kterým se musí nyní vypořádat.

Reklama

Výběr článků

Načítám