Hlavní obsah

Harrison Ford si spletl ranvej a letadlem málem narazil do startujícího boeingu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Orange County

Chybělo málo a americký herec Harrison Ford mohl způsobit tragickou leteckou nehodu. Se svým jednomotorovým strojem Husky totiž v pondělí při přistání na letišti v Kalifornii místo na ranvej dosedl na pojezdovou dráhu, po které zrovna roloval Boeing 737 plný lidí. Jedná se už o několikátý letecký incident, jenž se Fordovi přihodil. Ve středu o tom informovala stanice NBC.

Foto: ČTK/PA/Anthony Devlin

Harrison Ford

Článek

„Měl být tamten letoun pode mnou?“ ptala se zmateně čtyřiasedmdesátiletá hollywoodská hvězda, když prolétla těsně nad dopravním strojem se 110 pasažéry a šesti členy posádky na palubě.

Kontrolní věž letiště Johna Wayna v Orange County podle informací federálního úřadu pro dohled nad letovým provozem (FAA) původně herce a zkušeného pilota vyzvala, aby přistál na ranveji 20-L. Ford instrukci zopakoval, s vrtulovým strojem ale záhy dosedl na výrazně menší pojezdovou dráhu, čímž porušil bezpečnostní předpisy.

Foto: Profimedia.cz

Jednomotorový stroj Husky

Nikomu se nic nestalo a let American Airlines s menším zpožděním v pořádku odstartoval. Ford by nicméně kvůli chybě mohl přijít o leteckou licenci. Jedná se ostatně už o několikátou nehodu, jejímž účastníkem byl.

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Hasiči u zříceného letadla Harrisona Forda na golfovém hřišti ve Venice v Los Angeles

Patrně nejzávažnější bylo jeho zřícení na golfové hřiště v kalifornské Santa Monice v roce 2015. Tehdy ale za nehodu nemohl, protože u jeho stroje z období druhé světové války selhal motor. [celá zpráva]

Ford spadl také s vrtulníkem, a to v roce 1999 během tréninkového letu ve Ventura County. Ani tehdy se nikomu nic nestalo.

Reklama

Související články

Herec Harrison Ford havaroval se svým letadlem

Dvaasedmdesátiletý hollywoodský herec Harrison Ford utrpěl zranění poté, co havaroval na golfovém hřišti v Los Angeles s malým letadlem, které sám pilotoval....

Výběr článků

Načítám