Hlavní obsah

Miliardář Branson ukázal, jak si u něj Obama užil odchod do důchodu

Britský miliardář Richard Branson zveřejnil video a fotografie z pobytu amerického exprezidenta Baracka Obamy a jeho ženy Michelle na jeho ostrově v souostroví Britské Panenské ostrovy. Kromě jiného ukázal Obamu jako nadějného kiteboardistu, čili jezdce po vodě na surfovém prknu taženém drakem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Miliardář Branson ukázal, jak si u něj Obama užil odchod do důchoduVideo: Reuters

 
Článek

Branson na svých webových stránkách napsal, že pro něj byla čest hostit prezidentský pár. Ostrov Mosquito Island o rozloze 48 hektarů, kde Michelle a Barack odpočívali po opuštění Bílého domu, sir Richard koupil před deseti lety za 10 miliónů liber (dnes 310 miliónů korun).

Foto: Jack Brockway/Virgin.com, ČTK/AP

Barack Obama s Richardem Bransonem

„Rozhodli jsme se pro přátelskou soutěž,“ popsal Branson odpočinkový program Obamy. Cílem bylo zvládnout co nejdelší trasu. Zatímco se postavil na kiteboard, Branson to zkusil s foilboardem, což je speciální prkno umožňující svištět nad hladinou.

Foto: Jack Brockway/Virgin.com, ČTK/AP

Obama jako jezdec na vodním prkně

Obama prý nejprve věc dva dny studoval a pak vyrazil. „Barack i já jsme mnohokrát spadli, ale zkoušeli jsme to zas a znova a s přibývajícími dny jsme se zlepšovali,“ pochlubil se Branson. „Bylo to těsné až do poslední jízdy v poslední den, kdy jsem se postavil na foil board a křičel podél trasy delší než 50 metrů, tři stopy (91 centimetrů) nad vodou. Byl jsem se sebou velmi spokojený, než jsem se podíval na Baracka, jak jede na svém kiteboardu sto metrů!“ vylíčil miliardář.

Foto: Jack Brockway/Virgin.com, ČTK/AP

Barack Obama na Britských Panenských ostrovech

Reklama

Související témata:

Související články

Obama ukončil mandát telefonátem s Merkelovou

Německá kancléřka Angela Merkelová byla posledním zahraničním partnerem, s nímž se telefonicky rozloučil Barack Obama, který v pátek končí v úřadu prezidenta...

Výběr článků

Načítám