Hlavní obsah

Argentinec po manželské hádce zastřelil choť a čtyři příbuzné

Buenos Aires

Manželská hádka byla podle policie motivem hromadného krveprolití v Argentině, při němž zemřela žena a čtyři její příbuzní. Policie v pondělí zadržela muže, jenž podle ní zastřelil svou manželku, která byla policistkou, a čtyři další lidi. Na svědomí má údajně i smrt nenarozeného dítěte další z příbuzných žen, která masakr přežila.

Foto: Profimedia.cz

Argentinská policie, ilustrační foto

Článek

Osmatřicetiletý Diego Loscalzo byl podle agentury AP zadržen 700 kilometrů od místa v provincii Buenos Aires, kde došlo v neděli k činu.

Pravděpodobný pachatel podle policistů při hádce sebral pistoli své ženě, místní policistce, a čtyřikrát na ni vystřelil. Poté zabil její sestru, bratra, matku a švagra. Postřelil rovněž manželčinu švagrovou, která byla v devátém měsíci těhotenství. Zatímco ona krveprolití přežila, nenarozené dítě nikoliv.

Násilí páchané na ženách je v některých latinskoamerických zemích velkým problémem a Argentina v těchto statistikách zaujímá přední příčky.

Buenos Aires bylo v minulých letech opakovaně dějištěm masových demonstrací požadujících výrazné zpřísnění trestů za násilné činy páchané partnery na ženách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám