Hlavní obsah

Vzpouru ve věznici v Delaware potlačila policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dover
Aktualizováno

Americká policie ve čtvrtek obsadila věznici ve státě Delaware, kterou ve středu ovládla skupina trestanců a jako rukojmí zadržovala čtyři dozorce. Dva z nich byli už ve středu propuštěni, další dva našli policisté uvnitř vězení zraněné. Jeden z nich později zemřel.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ve vězení v Delaware vypukla vzpoura, trestanci zajali rukojmíVideo: Reuters

 
Článek

Ke vzpouře došlo v mužské věznici ve městě Smyrna, která je s 2500 trestanci největší v tomto státě. Vězni podle úřadů nejprve zajali čtyři dozorce [celá zpráva], postupem času však dva z nich propustili.

Jeden z dozorců byl z lehčími zraněními převezen do nemocnice, o stavu druhého nejsou podrobnosti známy.

Vězni se spojili s místním deníkem The News Journal, jehož prostřednictvím sdělili důvody vzpoury. Jejich mluvčí prohlásil, že chtějí lepší zacházení včetně možnosti vzdělávání.

Foto: Doug Curran, Reuters

Pohled na nápravné zařízení Jamese T. Vaughna ve městě Smyrna.

Rádi by prý rovněž věděli, jak jsou mezi jednotlivá oddělení věznice rozdělovány peníze. A chtěli se prý také ozvat kvůli Donaldu Trumpovi. „(Kvůli) všemu, co udělal. Všem těm věcem, které teď dělá. Víme, že instituce (prezidenta) se změní k horšímu," uvedl mluvčí vězňů bez bližších podrobností.

Delawarské úřady kvůli vzpouře preventivně zpřísnily bezpečnostní opatření ve všech ostatních trestnicích.

Podobné nepokoje jsou v amerických věznicích spíše výjimečné. Ve stejném nápravném zařízení byl zajat činitel věznice naposledy v roce 2004, kdy trestanec znásilnil jednu z místních úřednic a držel ji jako rukojmí, než ho zabil odstřelovač.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám