Hlavní obsah

Záběry jako po apokalypse: Dron zachytil ohnivou zkázu v Chile

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Santa Olga

Jeden z nejhorších lesních požárů v historii Chile zdevastoval město Santa Olga ve střední části země. Spalující živel si vyžádal již deset obětí a stále se jej nedaří dostat pod kontrolu. Záběry z dronu, které zveřejnila agentura AP, ukazují zpustošené domy i ulice.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Lesní požáry v ChileVideo: AP

 
Článek

„Tohle je extrémně vážná situace. Horor. Noční můra bez konce. Všechno shořelo,“ cituje deník Telegraph starostku sousedního přístavního města Constitucion Andreu Munozovou.

V Santa Olga, které se nachází asi 360 kilometrů jižně od metropole Santiago de Chile, shořela asi tisícovka domů.

Tisíce hasičů bojují s požáry ve střední a jižní části Chile už od listopadu loňského roku. Celkem už za sebou požáry zanechaly 160 tisíc hektarů spálené půdy. Situaci komplikují silný vítr, vysoké teploty a extrémní sucho.

Foto: Stringer, Reuters

Jeden z hasičů bojující s lesními požáry.

Jednou z obětí živlu byl hasič, který bojoval s plameny. Na následky popálenin zemřel ve středu. Mezi mrtvými jsou také dva policisté.

Někteří obyvatelé ignorují varování úřadů a snaží se požáry hasit svépomocí bez jakýchkoliv ochranných pomůcek. Tím se ale vystavují nebezpečí a ohrožují i záchranáře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám