Hlavní obsah

Žena, která viní Trumpa ze sexuálního obtěžování, podala žalobu

Los Angeles

Jedna z žen, které obvinily nastupujícího amerického prezidenta Donalda Trumpa ze sexuálního obtěžování, podala žalobu kvůli pomluvě. Summer Zervosová, bývalá účastnice televizní soutěže Apprentice, v níž vystupoval i Trump, po miliardáři žádala, aby odvolal svůj výrok o tom, že lže a je směšná.

Foto: Mike Blake, Reuters

Summer Zervosová

Článek

„Jelikož pan Trump nevzal své prohlášení zpět, jak jsem požadovala, nezbývá mi nic jiného než ho žalovat, abych uhájila svoji pověst,“ řekla Zervosová novinářům. Její právnička a demokratická aktivistka Gloria Allredová dodala, že Zervosová se svými tvrzeními obstála na detektoru lži.

Zervosová byla jednou z několika žen, které obvinily Trumpa ze sexuálního obtěžování a napadení. Ženy se ozvaly poté, co se během předvolební kampaně objevilo video, na němž Trump vede o ženách oplzlé řeči, chvástá se a radí jinému muži, že ženy musí brát rovnou za pohlaví. Trump potom k záznamu řekl, že to byly jen takové chlapské řeči.

Foto: Mike Segar, Reuters

Nastupující americký prezident Donald Trump

Jednačtyřicetiletá Zervosová tvrdí, že se jí Trump v roce 2007 pokusil zmocnit během pohovoru kvůli práci v jeho hotelu v Beverly Hills.

Nastávající prezident to popřel a uvedl, že to je směšné. Ženám pohrozil žalobou, ale zatím žádnou nepodal.

Související téma:

Foto: Brendan McDermid, Reuters

Donald Trump

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám