Hlavní obsah

Le Penová přijela k Trumpovi

– New York

Šéfka francouzské Národní fronty a euroskeptička Marine Le Penová se ve čtvrtek objevila v newyorském sídle nastávajícího prezidenta USA Donalda Trumpa. Údajně ale setkání s ním na programu nemá.

Foto: ČTK/AP

Marine Le Penová

Článek

O návštěvě informovaly agentury, z nichž některé přetiskly fotografii Le Penové v Trumpově sídle Trump Tower. Le Penová na fotografii sedí u stolu se třemi muži. Jeden z nich je podle agentury AFP její přítel a místopředseda strany Louis Aliot. Novinářům odmítla sdělit, zda se s Trumpem setká, jeho okolí však prohlásilo, že „žádná schůzka“ nebude.

Le Penová sama kandiduje na prezidentku své země a průzkumy naznačují, že v dubnové volbě půjde do druhého kola. Le Penová se dvoří Rusku, odkud podle ruské opozice přes První česko-ruskou banku v roce 2014 získala její strana půjčku devět miliónů eur (zhruba čtvrt miliard korun).

Trumpovo zvolení prezidentem vítala jako „další kámen do stavby nového světa“.

Reklama

Související témata:

Související články

Farage vyrazil do Mississippi za Trumpem

Britský euroskeptik a končící předseda Strany pro nezávislost Spojeného království (UKIP) Nigel Farage se vydal za oceán, aby v americkém Mississippi promluvil...

Propagátor brexitu Farage se setkal s Trumpem

Jeden z nejhlasitějších zastánců brexitu a ještě nedávno šéf protievropské Strany nezávislosti Spojeného království (UKIP) Nigel Farage v sobotu navštívil...

Výběr článků

Načítám