Hlavní obsah

Střelec na floridském letišti zabil nejméně pět lidí, policie ho zatkla. Zbraň měl v kufru

Fort Lauderdale
Aktualizováno

Nejméně pět obětí si podle televize CNN vyžádala páteční střelba na letišti ve Fort Lauderdale na Floridě. Zraněno bylo třináct lidí, uvedla místní policie. Střelec byl po incidentu zadržen a letiště uzavřeno. Na ploše zůstávají stovky cestujících.

Foto: Wilfredo Lee, ČTK/AP

Policisté na letišti ve floridském Fort Lauderdale, kde útočník zastřelil pět lidí.

Článek

Podle kanceláře šerifa byl střelec zadržen a skončil ve vazbě. Šlo o 26letého Estabana Santiaga z New Jersey. Motiv činu zatím není jasný. Automatickou zbraň měl podle policie uloženu v zavazadle, se kterým přiletěl z Ajašky. V USA je legální převážet zbraně v zavazadlech, pokud jsou předem zkontrolovány a zavazadla uložena v zavazadlovém prostoru letadla.

Podle svědků si střelec vyzvedl svá zavazadla, odešel na toalety, a když vyšel, držel zbraň a začal střílet. Své oběti si nevybíral, střílel náhodně. Když byl zasahujícími policisty vyzván k odhození zbraně, bez váhání to udělal a vzdal se nezraněn. Jeho zadržení potvrdila starostka Barbara Shariefová. „Je nyní ve vazbě. Nemáme žádný důkaz, že by měl komplice.”

Foto: Andrew Innerarity, Reuters

Cestující na ploše letiště ve Fort Lauderdale na Floridě.

Letiště uvedlo, že se střílelo na Terminálu 2 v místě, kde se vyzvedávají zavazadla. Na letišti v té době byly stovky lidí. Všichni museli být evakuováni.

Letiště bylo okamžitě uzavřeno a stovky lidí zůstaly na letištní ploše a zatím vyčkávají na pokyny zasahujících policistů. Žádná letadla tak nemohou přistát ani vzlétnout.

Letiště ve Fort Lauderdale je významným turistickým uzlem, který leží zhruba 50 kilometrů severně od Miami.

Bývalý tiskový mluvčí Bílého domu Ari Fleischer, který byl v té době na letišti, uvedl, že nejprve všichni utíkali. Pak se situace dostala pod kontrolu, ale lidem nebylo stejně dovoleno opustit budovu.

Záběry z letiště Fort Lauderdale

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám