Hlavní obsah

V Chicagu obvinili čtyři Afroameričany, týrali bělocha

Chicago
Aktualizováno

Policie v Chicagu zadržela a obvinila čtyři Afroameričany za to, že týrali mentálně postiženého bělocha. Video zveřejnila na Facebooku známá agresorů. Uvedla to ve středu chicagská televize Fox 36.

Foto: Profimedia.cz

Vůz chicagské policie. Ilustrační foto

Článek

V úterý odpoledne policisté spatřili v Chicagu na West Side člověka oblečeného v kraťasech. Vzhledem k tomu, že panuje zima, tak muže, který vypadal dezorientovaně, zastavili a nechali ho převézt do nemocnice. Tam ho ošetřili a také mu udělali testy, jestli nebyl pod vlivem návykových látek.

Zmiňovaný muž byl obětí čtveřice agresorů. K jejich odhalení přispělo video na Facebooku, které zveřejnila jedna Afroameričanka a na které v úterý upozornil aktivista Andrew Holmes.

Na roztřesených neostrých záběrech je vidět, jak nejméně čtyři Afroameričané kopou a bijí oběť, ustřihnou jí vlasy a strkají jí hlavu do záchodové mísy. Oběť má zalepená ústa.

V jednu chvíli na oběť míří nožem a říkají „Do pr*** s Trumpem. Do pr*** s bílejma“.

Podle policie nešlo o politiku 

Policisté si ale nemyslí, že by byl zločin politicky motivovaný. „Myslím si, že je to jenom hloupost, jenom vykřikují něco, o čem si myslí, že by se to dostalo do titulku,“ řekl superintendant Eddie Johnson. Dodal však, že i tuto linii budou policisté prověřovat.

Podle policie by se jednalo spíše o únos. „Pokud by se se ukázalo, že to probíhalo takto, bylo by to jedno z obvinění, které bychom chtěli vznést,“ řekl policejní velitel Kevin Duffy. Čtveřice byla nakonec obviněna z trestného činu z nenávisti.

Policii se dlouho nedařilo získat výpověď oběti. „Je událostí traumatizovaná a těžko se s ní v tuto chvíli komunikuje,“ podotkl dopoledne Johnson.

Detektivové se domnívají, že oběť, která žije na předměstí a je jí kolem dvaceti let, se potkala se známými na předměstí Streamwood. Do Chicaga mladíka odvezli v ukradeném autě, řekl mluvčí policie Anthony Guglielmi. V rukou trýznitelů byl muž 24 až 48 hodin.

Jeden z útočníků byl zřejmě spolužákem oběti.

Reklama

Výběr článků

Načítám