Hlavní obsah

Obří požár v chilském Valparaísu poničil stovku domů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valparaíso
Aktualizováno

Mohutný požár v chilském přístavu Valparaíso poničil nejméně stovku domů a přiměl k evakuaci na 400 místních obyvatel. S ohněm, který se začal šířit během pondělka, bojují stovky hasičů. Lékaři ošetřili na dvě desítky lidí, většinu z nich kvůli lehké otravě kouřem, uvedla agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Požár v chilském ValparaísuVideo: Reuters

 
Článek

Vysoké plameny, které se začaly šířit z lesní oblasti na okraji kopcovitého města, se brzy dostaly do čtvrti Playa Ancha, kde se nachází mnoho nízkých dřevěných domů, z nichž desítky padly za oběť požáru.

Foto: Rodrigo Garrido, Reuters

Hasič na místě požáru v chilském Valparaísu, kde shořelo více než sto domů.

Podle úřadů je nyní bezprostředně ohroženo na 500 domů. K šíření požáru přispívá vedle vysokých teplot především vítr dosahující rychlosti až 30 kilometrů v hodině.

Foto: Rodrigo Garrido, Reuters

Obyvatelé jednoho ze stovky domů, který shořel v chilském Valparaísu, prohledávají sutiny.

Lidé v ulicích města nacházejícího se přibližně 100 kilometrů od metropole Santiaga chodí kvůli hustému kouři v maskách.

Foto: Luis Hidalgo, ČTK/AP

Zbytky stovky domů, které shořely v chilském Valparaísu.

Valparaíso se dějištěm divokých požárů stalo již několikrát. Nejvážnější případ z posledních let nastal v roce 2014, kdy oheň zničil na 2500 domů a zabil 15 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám