Hlavní obsah

V Kolumbii havarovalo letadlo, natočili to svědci

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na východě Kolumbie v úterý odpoledne místního času havarovalo nákladní letadlo. K nehodě došlo krátce po startu z letiště Germán Olano ve městě Puerto Carreño. Na palubě bylo šest lidí, pět z nich zahynulo.

BEZ KOMENTÁŘE: Pád letadla natočil náhodný svědekVideo: AP/Reuters/Juan Carlos Rodriguez

 
Článek

Na jednom z videí natočených svědky je vidět, jak letadlo společnosti Aerosucre přejelo ranvej a vypadalo to, že možná zasáhlo plot na kraji letiště. Pilot se strojem nakonec vzlétl, jenže o zhruba tři minuty později havaroval.

Druhé video zachytilo letadlo, jak pomalu klesalo a dopadlo na pole asi 15 kilometrů od letiště.

Podle televizní stanice Telesur směřoval nákladní Boeing 727 do Bogoty. V letadle bylo šest osob. Agentura Reuters uvedla, že pět jich zemřelo. Přežil pouze palubní technik, který utrpěl vážná zranění.

Příčiny nehody zatím nejsou známy.

Odborný web Flightglobal.com uvádí, že havarovaný boeing začaly jako první používat v roce 1975 aerolinky Air Jamaica pro přepravu pasažérů. Sloužil do roku 1997, kdy došlo k jeho přestavbě na nákladní konfiguraci. Společnost Aerosucre ho koupila v roce 2008.

Zpráva na zmíněném webu připomíná, že před 10 lety havaroval po vzletu z Bogoty jiný nákladní Boeing 727 společnosti Aerosucre. Tehdy zahynulo všech pět členů posádky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám