Hlavní obsah

Zavolejte pomoc. Ženu s pistolí u zad zachránil vzkaz na balíku pro poslíčka

Jefferson City

Duchapřítomnost i všímavost doručovatele zachránila život ženě z obce Robertsville v americkém státě Missouri. Žena, kterou zadržoval a pod pohrůžkou zastřelení týral vlastní muž, využila chvíle, kdy si poslíček doručovatelské služby přišel vyzvednout balík, který měl odvézt, a tajně v rychlosti na zásilku napsala, že potřebuje pomoc, a prosila ho, aby zavolal na tísňovou linku.

Článek

„Volejte 911“, zněla prosba, které si doručovatel všiml hned, jakmile v úterý balík v domě Jamese Tylera Jordana vyzvedl. Zásilku mu předávala Jordanova manželka, která podle soudního spisu měla v tu chvíli za zády pistoli. Manžel jí vyhrožoval, že ji zastřelí, jestliže se ozve.

Poslíček okamžitě volal policii, která do domu poslala zásahovou jednotku SWAT. „Moc nám pomohl,“ ocenil jej zástupce okresního šerifa T. J. Wild.

Policie osvobodila ženu i její tříleté dítě a manžela zadržela a odvedla do vazby. Žena podle stanice CNN vyšetřovatelům řekla, že ji manžel odmítl nechat odejít, bil ji a nutil ji, aby se vysvlékla, a sexuálně ji týral. Vypověděla také, že jí k hlavě přikládal pistoli, přičemž měl po ruce ještě několik pušek.

Jejich tříleté dítě bylo po celou dobu doma, manžel ho zamkl v pokoji, kde podle Wilda strávilo bez jídla a pití 15 hodin.

Policie Jordana obvinila z domácího násilí, sexuálního zneužití, omezování osobní svobody, nedovolené manipulace se zbraní a ohrožování mravní výchovy dítěte.

Reklama

Výběr článků

Načítám