Hlavní obsah

Lidé vstávali a křičeli, popsal přeživší dění v letadle těsně před pádem

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Medellín

Člen palubního personálu Erwin Tumiri je jedním z šesti lidí, kteří přežili pád letounu s brazilskými fotbalisty v Kolumbii. Jedenasedmdesát lidí zahynulo. Tumiri stanici Fox Sports Argentina vylíčil, co se dělo na palubě těsně před pádem.

Foto: ČTK/AP

Záchranář v troskách letounu

Článek

„Mnoho lidí vstalo ze svých sedadel a začalo křičet,“ řekl Tumiri, který je přesvědčen, že přežil proto, že dodržel bezpečnostní předpisy. „Dal jsem si tašky mezi nohy a skrčil jsem se, jak se to doporučuje v případě nehody,“ poznamenal.

Ximena Suárezová, letuška, která rovněž přežila, si nemůže na závěrečné vteřiny před nárazem letadla do úbočí hory vzpomenout. Uvedla ale, že ve chvíli, kdy stroj začal padat, vypnula se všechna světla. Napsal to server Daily Mail.

Fotografie Erwina Tumiri s fotografií z paluby letounu před nehodou.

Letoun se zřítil v úterý ve střední části Kolumbie. Krátce předtím vyslal nouzový signál kvůli poruše na elektrickém systému a bylo mu povoleno nouzově přistát. Do svého cíle ale už letadlo nedoletělo a zřítilo se. Jelikož po dopadu nevzplálo, spekuluje se o tom, že už nemělo palivo. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Oběti leteckého neštěstí v Kolumbii odvážejí vrtulníkyVideo: Reuters

Kromě Tumiriho a Suárezové přežili ještě tři fotbalisté z brazilského Chapecoense: 27letý Alan Ruschel, 31letý Helio Neto a 24letý brankář Jackson Follmann. Mezi přeživšími je ještě rozhlasový reportér Rafael Valmorbida.

Nemocnice, která je převzala do péče, uvedla, že Neto a Valmorbida jsou „v křehkém, ale stabilizovaném stavu“.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám