Hlavní obsah

Z budov na Manhattanu zmizí Trumpovo jméno, aby neodrazovalo nájemce

– New York

Jméno nově zvoleného amerického prezidenta Donalda Trumpa ve středu zmizí ze tří budov v New Yorku. Jedná se o obchodní tah, který má zabránit tomu, aby jméno kontroverzního magnáta a nyní také politika odradilo nynější i budoucí prominentní nájemce. Informoval o tom britský deník The Guardian.

Foto: Profimedia.cz

Trumpovo jméno nese v New Yorku sedm budov. Tři z nich ale budou přejmenovány.

Článek

„Přejmenováváme stavby podle jmen ulic, v nichž stojí. Cílem je dosáhnout neutrálnější image budov tak, aby se lépe zamlouvala současným i budoucím nájemcům,“ vysvětlil Guardianu mluvčí realitní společnosti Eqity Residential Marty McKenna.

Jméno Donalda Trumpa nesou a ztratí tři luxusní domy v Upper West Side na Manhattanu. Nazývají se Trump Place. Osm dní po zvolení magnáta do Bílého domu ale budou postupně přejmenovány. K tomuto kroku se realitní společnost odhodlala poté, co přejmenování v petici požadovaly stovky lidí.

V textu petice se nájemníci ohrazovali proti Trumpově chování, konkrétně jeho údajnému „otřesnému přístupu k ženám, rasismu, výpadům proti přistěhovalcům, posmívání se postiženým a krácení daní“.

Foto: Profimedia.cz

Pohled na Upper West Side z Central Parku

Lidé házeli vejce

Dvaapadesátiletá Juliet Hermanová bydlí v Trump Place devět let. V poslední době prý lidé, jimž řekla, kde žije, reagovali s odporem. Někteří na její dům dokonce chodili házet vejce. Teď se jí konečně ulevilo.

„Těším se, až lidé, kteří mě přijdou navštívit nebo se podívat, kde bydlím, přestanou mluvit o politice,“ řekla Hermanová Guardianu.

Souhlasí i Erin Kellyová, která žije v Trump Place osm let. „Ukazuje to úctu k rozdělené komunitě nájemců a zaměstnanců budov, než jakou kdy prokázal člověk, po němž byly až dosud pojmenovány,” míní.

Související téma

Foto: David Becker, Reuters

Donald Trump

Nemovitosti, jež čeká přejmenování, Donald Trump ve spolupráci s investory z Hongkongu vybudoval v 90. letech minulého století. Celkem nese Trumpovo jméno v New Yorku sedm budov. Přejmenování tří výše zmíněných nemohl zabránit, protože už nad nimi nemá kontrolu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám