Hlavní obsah

Paní prezidentka. Newsweek omylem prodával číslo s Clintonovou na obálce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Společnost Topix Media, která v USA vydává časopis Newsweek, musí narychlo distribuovat k prodejcům druhou verzi svého nejnovějšího čísla. Připravila sice dvě varianty, jednu s Hillary Clintonovou pro případ jejího vítězství a druhou s Donaldem Trumpem. Nakonec ale distribuovala jen verzi s Clintonovou a někteří prodejci pustili číslo do prodeje.

Foto: Chris Keane, Reuters

Hillary Clintonová

Článek

„Jako všichni ostatní jsme se zmýlili,“ řekl listu The New York Post ředitel společnosti Tony Romando.

Potvrdil, že ačkoli byly připravené obě verze Newsweeku, Topix Media koncem minulého týdne rozhodla, že bude distribuováno jen číslo s Clintonovou, protože Trump má jen malou šanci.

Redakce Newsweeku se připravila na oba scénáře vyústění voleb, Topix Media ale s Trumpem moc nepočítala.

Horší pro Newsweek ale je to, že někteří prodejci nelenili a číslo s podobiznou Clintonové a přípisem Paní prezidentka na obálce nabídli zákazníkům, jako například knihkupectví Barnes & Noble na náměstí Union Square v New Yorku.

Magazín si údajně koupilo jen 17 lidí a hned se stal raritou. Jedno číslo na shromáždění demokratů v Pittsburghu dokonce podepsala sama Clintonová. Aukční server E-bay ve čtvrtek raritu nabízel v přepočtu za více než 12 000 korun.

„Všichni prodejci a maloobchodníci byli požádáni, aby všechny výtisky, které mají, vrátili, protože potřebujeme místo na (150 000 výtisků) čísla s prezidentem Trumpem. Předpokládáme, že se bude dobře prodávat, protože je, samozřejmě, velká poptávka,“ potvrdil Romando.

Související téma:

Foto: Mary Altaffer, ČTK/AP

Hillary Clintonová

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám