Hlavní obsah

Střelba u volební místnosti v jižní Kalifornii má jednu oběť, mrtvý je i střelec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Azusa
Aktualizováno

Střelba poblíž volební místnosti v Azuse na jihu Kalifornie si v úterý vyžádala jednoho mrtvého a tři zraněné, uvedla místní rozhlasová stanice KDLT. Zatím není známa totožnost obětí ani důvod střelby. Střelec s poloautomatickou útočnou puškou byl později nalezen mrtvý v nedalekém domě. Zatím není jasné, zda zemřel při přestřelce s policií, nebo se zabil sám.

Foto: Leo Jarzomb, ČTK/AP

Příslušníci speciální policejní jednotky SWAT na místě střelby v Azuse

Článek

Oběť potvrdil inspektor hasičů Gustavo Medina s tím, že zastřelený sedmdesátiletý muž byl mrtvý už při jejich příjezdu. Dvě postřelené ženy musely být v kritickém stavu přepraveny do nemocnice vrtulníkem, třetí zraněný byl ošetřen na místě. Střelec zasáhl řidiče auta, které havarovalo.

Policista Jerry Willison uvedl, že pachatel střílel i na muže zákona, kteří se museli krýt. Vypálil na ně dvacet ran. Nikdo z nich nebyl zraněn. Palbu opětovali.

Zatím není jasné, co bylo příčinou střelby. Podle listu Los Angeles Times nejméně jeden zasažený šel volit, ale střelba nebyla nijak spojena s volbami.

Kvůli střelbě byla zavřena místní škola, která sloužila k volbám. Střelba měla dopad i na další nedalekou volební místnost, a proto úřady vyzvaly lidi, aby šli volit do vzdálenějších volebních míst.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám