Hlavní obsah

V USA po týdnu pronásledování zastřelili podezřelého z dvojnásobné vraždy

Oklahoma

Týdenní pronásledování osmatřicetiletého Michaela Vance, který byl podezřelý z vraždy dvou příbuzných, vyvrcholilo v neděli v noci přestřelkou, ve které byl zabit. Na útěku také postřelil tři policisty.

Foto: Vojtěch Pospíšil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Vance prchal před policií od předminulého víkendu, kdy poblíž města Oklahoma City postřelil ženu a ukradl jí auto. V něm vyrazil do Lutheru zavraždit své dva o generaci starší příbuzné. Oběma se neúspěšně pokusil odříznout hlavu.

Na útěku poté ve Welstonu postřelil dvojici policistů, přičemž své činy točil na video a živě přenášel na Facebooku.

Poté se na týden ztratil policii z očí a prozrazen byl díky tipu jednoho z farmářů na odlehlém západě Oklahomy, který poznal auto, po němž bylo vyhlášeno pátrání. Když policie dorazila na tábořiště, kde se Vance ukrýval, začal po mužích zákona pálit a zranil dalšího z nich.

Sám byl zasažen několika kulkami a na místě zemřel.

Americká policie současně oznámila, že v souvislosti s případem byla zadržena 36letá April Marie Hardenová. Ta je spolu s dosud nedopadenou o tři roky mladší Reginald Laday Moorovou podezřelá, že Vancovi pomáhala, jak při vraždách v Lutheru, tak při postřelení dvou policistů ve Welstonu.

Už o víkendu byl zatčen další spolupachatel Danny Roach, který je podezřelý, že mu pomohl opatřit zbraň a munici a ošetřil ho, řekl oklahomský šerif John Whetsel serveru Koco News. Roach žil s Hardenovou.

Reklama

Výběr článků

Načítám