Hlavní obsah

V Chicagu začal při odletu hořet boeing se 170 lidmi na palubě

• Aktualizováno

Dvacet lidí utrpělo zranění poté, co se v pátek na chicagském O'Hareově letišti v USA krátce před startem vznítilo letadlo se 170 lidmi na palubě, napsala agentura Reuters. Do problémů se dostal boeing společnosti American Airlines. Aerolinky následně oznámily, že potíže způsobila mechanická závada na motoru.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na letišti v Chicagu hořelo letadlo Video: Reuters

 
Článek

Letadlo bylo připraveno k odletu do Miami, když z pravého motoru vyšlehly plameny následované hustým černým kouřem. Piloti start přerušili a posádka letadlo evakuovala. Během nouzového odchodu z letadla 19 cestujících a jeden člen posádky utrpěli lehká zranění, většinou modřiny či vymknuté kotníky.

Na palubě během incidentu vypukla panika. "Každý křičel a skákal přes druhého," vypověděl jeden z cestujících. Dodal, že během několika vteřin se kouř dostal do kabiny a že plameny začaly tavit okna stroje. Podle hasičů se oheň do kabiny nerozšířil.

S problémy se v pátek potýkalo také nákladní letadlo americké přepravní firmy FedEx. Krátce po přistání ve floridském městě Fort Lauderdale stroji DC-10 při pojíždění selhal podvozek a po kontaktu s plochou se vznítilo levé křídlo. Piloti z incidentu vyvázli bez zranění.

Reklama

Výběr článků

Načítám