Hlavní obsah

Operátorka tísňové linky v Texasu lidem v nouzi pokládala telefony. Neměla náladu

Houston

Před soudem v texaském Harris County stanula operátorka tísňové linky z Houstonu, která lidem v nouzi zavěšovala telefon. Prokuratura předložila důkaz, že tisíce hovorů třiačtyřicetileté Crenshandy Williamsové netrvaly déle než 20 vteřin a operátorka kýženou pomoc nevysílala. Své jednání podle agentury AP vysvětlila tím, že v těch chvílích na nikoho neměla náladu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Tady Crenshanda, mohu vám pomoci?“ Hovory obviněné začínaly standardně, pak ale nabraly rychlý spád. Jeden z poškozených Buster Pendley před soudem vypověděl, že když se na linku 911 dovolal a sdělil Williamsové, že jeho žena omdlela a potřebuje sanitku, odpověděla ´ok´ a zavěsila. Pendleyho žena měla štěstí, napodruhé se manžel dovolal jinému operátorovi, který pomoc poslal, a vše dobře dopadlo.

Prodavač z obchodu, kde došlo k ozbrojené loupeži, už ale takové štěstí neměl. Než se ohlašovatel loupeže dovolal jinému operátorovi a policie dorazila na místo, prodavač už ležel se smrtelným střelným zraněním v tratolišti krve a lupič nebo lupiči byli pryč.

Nikdo nemá čas

Některým volajícím Williamsová důvod zavěšení dokonce vysvětlila. I když po svém. Například zaměstnanci bezpečnostní služby, který volal na tísňovou linku, že se po houstonské magistrále ve vysoké rychlosti řítí dva bezohlední motoristé. „Teď tu na to nikdo nemá čas. Opravdu ne,“ řekla 13. března a zavěsila.

Podobného jednání se dopouštěla od loňského října do letošního března, kdy se vše provalilo, a Williamsová byla na hodinu propuštěna. Nyní jí hrozí až rok vězení a pokuta čtyři tisíce dolarů (necelých sto tisíc korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám