Hlavní obsah

V Kalifornii někdo zastřelil nejméně dva policisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Palm Springs
Aktualizováno

Za dosud nejasných okolností byli v sobotu v kalifornském městě Palm Springs zastřeleni dva policisté a jeden další utrpěl zranění. S odvoláním na tamní policii to v neděli uvedly zahraniční agentury. Po pachateli či pachatelích se pátrá.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policisté se stali terčem střelby, když odpoledne (večer SELČ) přijeli k jednomu domu, kde bylo hlášeno domácí násilí. Na místo poté dorazily desítky příslušníků bezpečnostních sil. Policie podle agentury AP vyzvala místní obyvatele, aby se do odvolání zamkli doma a nevycházeli.

Jedná se o druhý podobný incident v Kalifornii v posledním období. Ve městě Lancaster u Los Angeles před třemi dny zabil lupič policejního důstojníka, který ho na základě něčího telefonického upozornění přijel zatknout.

Podle vyšetřovatelů se jednalo o recidivistu, který policejního důstojníka nejprve postřelil a poté z bezprostřední blízkosti čtyřmi ranami zabil. Pachatel byl již dopaden.

Reklama

Výběr článků

Načítám