Hlavní obsah

Na Haiti a Jamajku se žene hurikán Matthew

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

K Haiti se blíží střed hurikánu Matthew. Doprovází ho vichry o rychlosti až 230 kilometrů za hodinu. V úterý o tom informovalo americké Národní středisko pro hurikány (NHC). Jamajka snížila stupeň varování a nejhoršímu se zřejmě vyhne, z východní části Kuby, kam byl měl hurikán druhé nejvyšší kategorie rovněž dorazit, už ale úřady evakuovaly přes 300 tisíc lidí. Dosud si hurikán vyžádal tři oběti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na Haiti se blíží hurikán MatthewVideo: Reuters

 
Článek

V 5:00 SELČ se střed nebezpečného hurikánu nacházel asi 155 kilometrů jižně od Tiburonu na nejzápadnějším cípu Haiti a 310 kilometrů jihozápadně od metropole Port-au-Prince. Severním směrem se pohyboval rychlostí 11 kilometrů za hodinu.

Foto: Henry Romero, Reuters

Hurikán Matthew se blíží Jamajce. Snímek pořízený v jejím hlavním městě Kingstonu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry na hurikán Matthew z ISSVideo: Reuters

Vydatné deště, které živel doprovází, začaly v noci na úterý zaplavovat ulice západohaitských měst. Střed hurikánu by se měl nad jihozápadním cípem Haiti přehnat za úsvitu místní času. Odtud by se měl dál přesunout nad východní Kubu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám