Hlavní obsah

Střelec v Houstonu pálil po autech, policie ho zastřelila

– Houston • Aktualizováno

Devět lidí bylo postřeleno při útoku ozbrojeného muže u nákupního střediska v texaském Houstonu, uvedly úřady. Přivolaná policie útočníka zastřelila.

Foto: Mark Mulligan/Houston Chronicle, ČTK/AP

Jedno z aut, které střelec zasáhl.

Článek

Incident se stal ve středisku na jihozápadě města. Podle televize ABC dostala policie hlášení o podezřelém muži v 6:30 hodin místního času. Muž ozbrojený revolverem měl střílet na projíždějící auta, podle svědků vypálil okolo 30 ran. Několik lidí utrpělo vážná zranění a jeden je v kritickém stavu.

Eduardo Andrade byl na cestě do posilovny, když uslyšel ránu. „Kryl jsem se, dupl na plyn a snažil jsem se odtamtud dostat pryč. Nevěděl jsem, jestli mě někdo sleduje anebo se mě snaží zastřelit,“ vylíčil pro server Houston Chronicle.

Jeho audi zasáhly dvě střely. Jedna proletěla čelním sklem, druhá bočním okénkem u spolujezdce. „Taková náhoda,“ zamyslel se Andrade nad tím, že unikl zranění nebo smrti jen o vlas. „Kdybych jel trochu rychleji anebo pomaleji, kulka by měla jinou trajektorii.“

Na místo byl ale preventivně vyslán tým pyrotechniků, aby prověřil, zda tam nejsou nastražené výbušniny, ale žádné se nenašly. FBI uvedla, že případ nesouvisí s mezinárodním terorismem. Agentura Reuters informovala, že útočníkem byl místní právník. V jeho vozidle se našly další zbraně. Jeho motiv se zjišťuje.

Případ se udál tři dny po střelbě v nákupním centru ve městě Burlington ve státě Washington. Útočník tam zabil pět lidí. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám