Hlavní obsah

Trump je pitomec a ohrožuje demokracii, prohlásil Bruce Springsteen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Donald Trump je pitomec, který nabízí banální odpovědi na složité otázky, čímž dělá ostudu Spojeným státům. V rozhovoru pro časopis Rolling Stone to prohlásil legendární americký zpěvák Bruce Springsteen.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Bruce Springsteen

Článek

"Záležitost Trump to jsou jednoduché odpovědi na velmi komplexní problémy. Lživé odpovědi na velmi složité problémy," řekl rocker ve výňatku rozhovoru, který celý vyjde v příštím čísle časopisu Rolling Stone.

„Republika je v obležení pitomce. Bez přehánění, je to tragédie pro naši demokracii. Ideje, které přináší do hlavního proudu (politiky) jsou velmi nebezpečné - bílý nacionalismus a krajní pravicové hnutí,“ prohlásil dále o Trumpovi Springsteen.

Rocker kritizoval i Trumpovo prohlášení, že by listopadové volby mohly být zmanipulované. Takové výroky podle Springsteena ohrožují demokracii.

Související témata:

Foto: Profimedia.cz

Symbolem Republikánské strany je slon. Organizace v některých státech však používají orla.

Foto: Evan Vucci, ČTK/AP

Donald Trump

Trumpova demokratická rivalka v boji o Bílý dům Hillary Clintonová by byla naopak podle zpěváka „velmi, velmi dobrou prezidentkou“ Spojených států.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám