Hlavní obsah

Clintonová měla zdravotní potíže už během primárek a prodělala operaci

– Washington • Aktualizováno

Demokratická prezidentská kandidátka Hillary Clintonová je zdravá a schopná zastávat prezidentskou funkci. Vyplývá to ze zveřejněných aktualizovaných lékařských informací. Publikované dopisy ošetřující lékařky nicméně odhalily, že Clintonová měla zdravotní potíže, které si vyžádaly chirurgický zákrok, už na začátku letošního roku, kdy probíhaly primářky v Iowě. A slovem se o tom nezmínila.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Hillary Clintonová

Článek

Clintonová v lednu prodělala zánět vedlejších dutin nosních, spojený se zánětem středního ucha, který si vyžádal protětí ušního bubínku. Užívala proto antibiotika a steroidy. Další vyšetření prokázalo, že jsou záněty vedlejších nosních dutin prezidentské kandidátky „v lehké formě chronické“.

Demokratická kandidátka se ale podle lékařky Lisy Bardackové plně zotavila a další zdravotní potíže přišly až 2. září. Lékaři Clintonové naměřili zvýšenou teplotu 37,5 stupně, konstatovali, že je vyčerpaná, a doporučili jí, aby se po návratu z cesty v rámci volební kampaně dostavila na další vyšetření.

Foto: Twitter/Zdeněk Gazda

Hillary Clintonové se při nastupování do auta podlomila kolena.

O týden později ale CT snímkování odhalilo zápal plic. Clintonová dostala antibiotika a doporučení, aby deset dní odpočívala. Neřídila se jím však, a 11. září na pietní akci zkolabovala. [celá zpráva]

Související téma:

Foto: Mary Altaffer, ČTK/AP

Hillary Clintonová

Lékařka Lisa Bardacková nicméně tvrdí, že kromě výše popsaných potíží, snížené funkce štítné žlázy a sezónních alergií je Clintonová ve výborné kondici.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám