Hlavní obsah

Farage vyrazil do Mississippi za Trumpem

Jackson

Britský euroskeptik a končící předseda Strany pro nezávislost Spojeného království (UKIP) Nigel Farage se vydal za oceán, aby v americkém Mississippi promluvil ve prospěch republikánského kandidáta Donalda Trumpa v prezidentské kampani. Ta podle něj pro Američany představuje „fantastickou šanci” k porážce establishmentu.

Foto: ČTK/AP

Nigel Farage s Donaldem Trumpem v Jacksonu

Článek

Voliči by se podle Farage měli do věci vložit, pokud chtějí něco změnit. Trumpovu kampaň přirovnal ke kampani „lidové armády obyčejných občanů“ v Británii, kteří navzdory očekávání nedávno odhlasovali odchod z EU.

„Všechno je možné, pokud je dost slušných lidí připravených postavit se establishmentu,“ připomněl Farage patnáctitisícovému davu a dodal: „Můžete porazit průzkumy, můžete porazit komentátory a můžete porazit Washington.“

Farage se už minulý měsíc objevil na republikánském sjezdu v Clevelandu, kde byla stvrzena Trumpova kandidatura za stranu. Tvrdil ovšem, že „nespadne do pasti“ a Trumpa osobně nepodpoří.

Reklama

Související články

Trump se výjimečně omlouval

Republikánský kandidát na prezidenta USA Donald Trump je častěji neřízenou střelou, než aby bral ohledy. Na čtvrtečním předvolebním mítinku v Severní Karolíně...

Výběr článků

Načítám