Hlavní obsah

Louisiana bojuje s masivními záplavami, zničily desítky tisíc domů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Baton Rouge
Aktualizováno

Rozsáhlé záplavy na jihu americké Louisiany jsou největší živelnou pohromou od ničivého hurikánu Katrina z roku 2005. Voda už zaplavila 40 000 domů, lidé se uchylují do provizorních ubytoven nebo přespávají v obytných přívěsech. Záplavy mají dosud 13 obětí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Louisiana čelí rekordním záplavámVideo: Reuters

 
Článek

Povodně podle amerických médií dostaly mnoho rodin do kritické situace, protože jejich obydlí nebyla pojištěna a na opravu nemají dost peněz. Kolik lidí bude potřebovat provizorní přístřeší, není zatím zřejmé.

Úřady vyzvaly obyvatelstvo, aby se poohlédlo po jakémkoli suchém místě k přežití, které je volně k dispozici. Situaci komplikuje dusivé vedro.

Foto: Handout, Reuters

Zaplavené město Sorrento v Louisianě

Záplavy, které postihly okolí měst Baton Rouge a Lafayette, usmrtily zatím nejméně třináct lidí. Kolem 30 000 lidí bylo ze zaplavených oblastí evakuováno, dalších 70 000 se přihlásilo úřadům jako oběti živelní pohromy.

Tento krok jim otevírá možnost čerpat prostředky z federálního pomocného fondu. V provizorních přístřeších žije 6000 lidí.

Podle pojišťovacího agenta Jima Donelona bylo v zaplavené zóně pojištěno jen 12 procent nemovitostí. Místní tvrdí, že potřeba pojistit se před živelní pohromou nebyla zřejmá, protože záplavy podobného rozsahu region nikdy nepostihly. Na internetu se organizují dobrovolné sbírky pro postižené.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám