Hlavní obsah

Trump viní „nechutná” média z nadržování Clintonové

Republikánský prezidentský kandidát Trump v neděli znovu napadl média, která podle něj mohou za to, že prohrává v průzkumech se svou demokratickou soupeřkou Hillary Clintonovou. Trump viní „nechutná” média v čele s listem The New York Times z překrucování svých slov a z nadržování protikandidátce. Trump se opřel do tisku ve chvíli, kdy jej republikáni vyzývají, aby se necelé tři měsíce před volbami zaměřil plně na Clintonovou.

Foto: Stacie Scott, ČTK/AP

Republikánský kandidát na amerického prezidenta Donald Trump

Článek

"Kdyby o mě nechutná a zkorumpovaná média informovala čestně a nevkládala falešné významy do slov, která říkám, vedl bych nad Hillary o 20 procent," napsal Trump na Twitteru.

"O mých shromážděních nikdy neinformují tak, jak se má. Nikdy se nezmíní o skutečném poselství a nikdy neukážou, kolik tam je lidí ani jak jsou nadšení," následoval další tweet.

Trump tím podle AP přiznal, že v boji s Clintonovou nevyhrává a že by jej v listopadových volbách mohla čekat velká porážka. Od kandidáta se navíc s každým kontroverzním výrokem odvracejí další významní republikáni nebo celé jejich skupiny. Trump nedávno například řekl, že Obama a Clintonová v podstatě "založili Islámský stát". [celá zpráva]

„Rekordní nepopularita”

Zvláště nabroušený je Trump na The New York Times, který v sobotu zveřejnil článek, podle něhož se Trumpova kampaň hroutí a sám kandidát je "vyčerpaný a otrávený." Trump uvedl, že "ten list půjde k čertu", a naznačil, že by mu mohl odejmout volný přístup na své akce.

Tento týden další velká skupina republikánů vyzvala vedení strany, aby upustilo od Trumpovy podpory. Poukázala na "sporné, neuvážené a nekompetentní" výroky kandidáta a na jeho "rekordní nepopularitu". Skupina se pokouší vedení strany přesvědčit, aby místo podpory Trumpa v boji o Bílý dům poskytlo pomoc republikánským kandidátům usilujícím o zvolení do Kongresu.

Reklama

Výběr článků

Načítám