Hlavní obsah

Americké státy Louisiana a Mississippi postihly záplavy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americké státy Louisiana a Mississippi trápí od pátku kvůli silným dešťům rozsáhlé záplavy. Zemřeli nejméně dva lidé, v nejhůře zasažených oblastech se evakuuje obyvatelstvo a vojáci se záchranáři vyprostili z aut a domů přes tisíc lidí. Louisianský guvernér John Bel Edwards vyhlásil stav nouze a nechal uzavřít školy, státní úřady a řadu silnic.

Foto: Handout, Reuters

Jihovýchodní část Louisiany zasáhly povodně

Článek

Deště by vzhledem k pomalu postupující bouři měly pokračovat. Národní meteorologická služba vydala varování před záplavami pro celý víkend pro jižní část Mississippi a jihovýchodní část Louisiany, včetně města New Orleans. Oba státy zažily podobně silné záplavy letos v březnu, kdy zemřeli nejméně čtyři lidé a voda poškodila tisíce domů.

Kromě toku Mississippi se rozvodnily i řeky Tangipahoa, Biloxi a Pearl. Přepravní společnost Amtrak musela kvůli vodě na kolejích zastavit spoj na trase z Chicaga do New Orleansu.

Od pátku napršelo v částech Louisiany až 25 centimetrů a v sobotu by mělo spadnout dalších až 15 centimetrů, řekl agentuře AP meteorolog Donald Jones. Bouřkový systém se podle něj velmi pomalu přesunuje z jihovýchodní Louisiany na západ do oblasti podél pobřeží střední části Mexického zálivu.

Reklama

Výběr článků

Načítám