Hlavní obsah

Obžaloba se čte jako thriller, prohlásil šéf newyorské FBI po zátahu na mafiány

– Washington

Americká FBI při rozsáhlých raziích ve státech na východním pobřeží USA pozatýkala šestačtyřicet lidí. Podezřívá je z příslušnosti k mafiánským gangům. Podle agentury AP federální agenti lapili i několik známých gangsterů. Obvinění padnou mimo jiné za vydírání, nedovolený hazard či loupeže.

Foto: koláž Novinky.cz

Článek

Obžaloba zadržených se podle šéfa newyorské FBI Diega Rodrigueze „čte jako klasický mafiánský thriller, kde nechybí vydírání, ilegální hazard, žhářství a výhrůžky, že někoho odprásknou“.

V cele skončil například šéf newyorského zločineckého gangu Genovese jménem Pasquale „bábovka“ Parrello. Ten byl mimo jiné obviněn z mučení bezdomovce před mafiánskou restaurací v Bronxu. Muži, který prý obtěžoval návštěvníky podniku, Parrello přikázat rozdrtit kolena.

Pasquale "bábovka“ Parrello

Razie probíhaly v několika městech ve státech New York, Massachusetts, Pensylvánie a Florida. Podle vyšetřovatelů se podařilo dopadnout organizátory rozsáhlých zločineckých syndikátů jakožto i příslušníky několika mafiánských rodin. Mimo jiné sicilských klanů Gambino, Lucchese a Bonanno.

Policisté zároveň zabavili 30 tisíc dolarů (zhruba 730 tisíc korun) v hotovosti, několik pistolí a brokovnici.

Devětatřicet podezřelých bylo zatčeno ve čtvrtek, sedm v předchozích dnech a další zločince slibují federální agenti ještě pochytat.

Reklama

Výběr článků

Načítám