Hlavní obsah

Zvířata ve venezuelských zoo umírají hlady

Caracas

Ekonomická krize ve Venezuele tvrdě dopadla také na zoologické zahrady. Jejich vedení byla nucena zkrátit zvířatům příděly stravy, takže jich za posledního půl roku okolo 50 pošlo hlady. Uvedla to agentura Reuters.

Foto: Carlos Jasso, Reuters

Lev v zoologické zahradě v Caracasu

Článek

Šéfka odborů zaměstnanců zoologických zahrad Marlene Sifontesová uvedla, že některá zvířata nedostala dva týdny před svou smrtí vůbec nažrat. Například lvy a tygry v zoo v hlavním městě Caracasu podle ní krmí nouzově mangem a dýněmi, protože není na maso.

V ostatních zahradách je to podle ní ještě horší, takže se jejich vedení obrátila na místní prodejce, zda by nemohli darovat přebytečné ovoce, zeleninu a maso. Například v zoo na poloostrově Paraguaná dostává tamních šest medvědů jen poloviční porce a jen v květnu zde uhynula tři zvířata.

Vláda nicméně podle BBC popírá, že by příčinou byl nedostatek potravy. Venezuela zabředla do hluboké ekonomické krize a už řadu měsíců se v ní nedostává základních komodit. Vláda opakovaně vyhlásila dny volna, aby se ušetřilo za elektřinu, nakonec byla nucena vyhlásit stav ekonomické nouze. Socialistický prezident Nicolás Maduro tvrdí, že potíže způsobují sabotáže ze strany opozice a USA.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám