Hlavní obsah

Nevlastní bratr Baracka Obamy dá ve volbách hlas Trumpovi

Nevlastní bratr amerického prezidenta Baracka Obamy dá v listopadových prezidentských volbách hlas republikánovi Donaldu Trumpovi. Malik Obama, který má podle agentury Reuters americké občanství, neschvaluje politiku svého bratra.

Foto: Thomas Mukoya, Reuters

Malik Obama

Článek

Trump „mě oslovuje, stojí nohama na zemi, mluví ze srdce a nesnaží se být politicky korektní, je přímý,” řekl Obamův příbuzný, který žil od roku 1985 v USA.

Pracoval u několika firem, než se stal nezávislým finančním konzultantem. Vystudoval univerzitu v Nairobi, teď žije v domě předků ve vesnici Kogelo.

Malika Obamu od Trumpa neodradil ani jeho názor na muslimy.

„Jsem samozřejmě muslim, ale nemůžete mít kolem sebe lidi, kteří střílejí a zabíjejí druhé ve jménu islámu,” řekl Malik Obama, který žije v Keni a s nímž Reuters hovořil telefonicky. Trump řekl, že by USA měly zakázat muslimům vstup na své území.

Každému, co jeho jest. Říkám svůj názor a nebudu ho tajit jen proto, že je můj nevlastní bratr prezidentem Spojených států
Malik Obama, bratr Baracka Obamy

Barack Obama podle nevlastního bratra za svého působení v Bílém domě pro Američany ani pro svou rozvětvenou rodinu mnoho neudělal, i když s ním byla při jeho zvolení v roce 2008 spojena značná očekávání v USA i v Keni.

Podle Reuters si nevlastní bratři v minulosti byli blízcí. Malik Obama chodil do Bílého domu a byl také svědkem na Obamově svatbě. Prezident navštívil Nairobi loni a slíbil, že po odchodu z funkce přijede častěji.

Malik Obama řekl, že má právo na svobodu projevu a může bratra kritizovat. „Každému, co jeho jest. Říkám svůj názor a nebudu ho tajit jen proto, že je můj nevlastní bratr prezidentem Spojených států," řekl.

Související téma:

Foto: Jonathan Ernst, Reuters

Prezident USA Barack Obama

Malik a Barack Obamovi měli společného otce Baracka Obamu staršího, který zemřel v roce 1982 při dopravní nehodě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám