Hlavní obsah

USA podporují tureckou vládu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Spojené státy vyzývají k podpoře demokraticky zvolené turecké vlády. Vyplývá to z prohlášení, kterým Bílý dům reagoval na zprávy o pokusu o vojenský převrat v Turecku. Podle agentury Reuters se na tomto postoji ve svém telefonátu shodli americký prezident Barack Obama a šéf jeho diplomacie John Kerry, který v pátek dokončoval návštěvu Moskvy.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Turecký voják na Taksimském náměstí v Istanbulu

Článek

Kerry podle agentury Reuters řekl, že svého tureckého kolegu telefonicky ujistil o "absolutní podpoře turecké demokraticky zvolené civilní vlády a demokratických institucí".

Podle agentury AP šéf americké diplomacie rovněž zdůraznil, že jeho ministerstvo se soustředí na zajištění bezpečnosti amerických občanů, kteří se nyní nacházejí v Turecku.

Obama podle agentury AP ve svém prohlášení vyzval účastníky konfliktu v Turecku, které patří ke klíčovým členům NATO, aby projevili zdrženlivost a vyvarovali se násilí či krveprolití.

Reklama

Výběr článků

Načítám