Hlavní obsah

Střelec z Orlanda si během masakru v gay klubu psal esemesky s manželkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Orlando
Aktualizováno

Omar Mateen, který v neděli v orlandském gay klubu Pulse povraždil 49 lidí a dalších 53 zranil, si během masakru vyměňoval textové zprávy s manželkou Noor Salmanovou. Komunikace začala tím, že Salmanové volala tchyně a ptala se, zda ví, kde je její syn. Vrahova manželka proto napsala Mateenovi SMS s dotazem, kde je mu konec. To bylo v neděli okolo druhé ráno, tedy v době masakru. Informovaly o tom televize CNN, NBC a Fox News.

Foto: Myspace/Handout, Reuters

Omar Mateen

Článek

„Sleduješ, co se děje?” odpověděl Mateen asi po půlhodině, tedy ve chvíli, kdy už měl na rukou krev.

„Ne,” odpověděla manželka. „Miluju tě, kotě,” odepsal podle televize Fox News Mateen a pak se odmlčel. Stanice CNN poznamenala, že Mateenovi psala manželka, že ho miluje.

Salmanová později vypověděla, že se mu následně snažila opakovaně dovolat, její choť už ale telefon nebral.

Za pár desítek minut byl mrtev. Zlikvidovalo ho zásahové komando SWAT americké policie. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Jedna z návštěvnic gay klubu natočila útok Omara Mateena, sama ho nepřežilaVideo: Snapchat Via Sandy Marte, AP

Tento týden vyšlo najevo také to, že se vrah z Orlanda před útokem na jednom ze svých facebookových profilů vyznal ze své náklonnosti k Islámskému státu.

„Skuteční muslimové nikdy nepřijmou oplzlé praktiky Západu. Svými nálety nám vyvražďujete nevinné ženy a děti. Nyní pocítíte pomstu Islámského státu,” napsal Mateen na Facebooku.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Americký prezident Barack Obama a viceprezident Joe Biden pokládají květiny k místu, kde si lidé připomínají oběti masakru v klubu v Orlandu.

Z informací Fox News, která se odvolává na informace vyšetřovatelů, vyplývá také to, že si Mateen během masakru na Facebooku kontroloval, zda už se o útoku šíří informace.

Stihl dokonce i osmnáct telefonátů, přičemž několik z nich směřovalo na tísňovou linku. Dispečerům se rovněž vyznával z náklonnosti k Islámskému státu. [celá zpráva]

Související téma:

Foto: Handout, Reuters

Omar Mateen

Mateenův masakr na Floridě je nekrvavějším útokem svého druhu v historii Spojených států.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám