Hlavní obsah

Západ Spojených států spalují požáry, evakuovány už byly stovky lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Kvůli požárům na západě Spojených států už musely opustit své domovy stovky lidí. Ohně živené velkým horkem a suchem zachvátily část kalifornského pobřeží a venkovskou oblast státu Nové Mexiko, kde s požáry dohromady bojuje více než tisícovka hasičů. V pátek o tom informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na západě USA se šíří lesní požárVideo: KNXV, KRQE, KEYT, AP

 
Článek

Vedení kalifornského města Santa Barbara nařídilo evakuaci zhruba 400 domů, které jsou nejblíže požáru šířícímu se v lesním parku Los Padres severozápadně od města.

Oheň tam vzplál ve středu a jeho rychlé šíření se snaží zpomalit 500 hasičů za pomocí letadel a vrtulníků shazujících vodu.

Úřady nechaly evakuovat rovněž několik pláží a lidi z místních kempů. Dočasně byla rovněž uzavřena místní dálnice.

Foto: Jim Thompson, ČTK/AP

Požár v Novém Mexiku

V Novém Mexiku byli evakuováni lidé z okolí města Tajique, kde požár od středy zachvátil téměř 5000 hektarů plochy. Kouř v řídce osídlené oblasti se rozšířil až do měst vzdálených přes 100 kilometrů.

Podle místních hasičů, jichž je v akci na 600, by mohla přijít změna větru, která požene oheň na východ, což by bylo příznivější, neboť by šel zcela mimo obydlené oblasti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám